Suntex Zonwering op maat en uit eigen fabriek

100% Hollands Ambacht!

Zoek

Veelgestelde vragen – FAQ

Heeft u een vraag over onze zonwering?

Hier vindt u de veelgestelde vragen en antwoorden.

Heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.

Online zonwering bestellen

Algemene vragen

Zonwering leveren doen we door het hele land en België.
Jazeker, wij kunnen voor u komen inmeten in de hele regio Haarlemmermeer en Amsterdam.
In onze showroom in Cruquius, nabij Haarlem, bent u 6 dagen in de week van harte welkom om onze producten te bekijken en de kleurcollecties in te zien. Ook kunnen wij direct voor u een offerte maken.
Wij geven 4 jaar garantie op onze producten, op voorwaarde dat de gebreken aan Suntex zijn toe te rekenen. En als onze producten op een normale wijze zijn gemonteerd, behandeld en gebruikt.
Bij Suntex in Cruquius kunt u ook terecht voor het bestellen van zonneschermen, rolluiken en screens. Deze verkopen we met montage enkel in de regio Haarlemmermeer.
U kunt betalen via ideal, creditcard, bancontact of overschrijving via de bank (uiterlijk 2 dagen vóór levering)
Elke order wordt direct na bestelling in de productieplanning opgenomen. Dit om een zo snel mogelijke levering te realiseren. Het is daarom niet mogelijk een bestelling te annuleren.
Suntex staat voor een uitstekende kwaliteit, duidelijke garantiebepaling en we geven graag de beste service. Indien u klachten of opmerkingen heeft verzoeken wij u contact met ons op te nemen.
Het materiaal van verschillende producties kan onderling kleurverschillen vertonen. Wij raden aan , indien mogelijk jaloezieën voor eenzelfde ruimte in één keer te bestellen, dan bent u zeker van eenzelfde kleurbad.

Levertijd en montage

Wij streven naar een levertermijn van ca. 2 weken. Wij leveren direct vanuit de fabriek waardoor wij de prijzen laag kunnen houden. Een belangrijke service die wij tevens bieden, omdat wij ook fabrikant zijn en b.v. de aluminium jaloezieën, is dat wij ook onderdelen kunnen naleveren of (als nodig) reparaties kunnen uitvoeren.

Bekijk de actuele levertijden.

Dat is afhankelijk van de hoeveelheid bestelde producten. Neemt u gerust contact met ons op voor een concreter antwoord.

Onderhoud

Jaloezieën, of dat nou houten, PVC of aluminium jaloezieën zijn, kunt u het beste wekelijks met een plumeau of een niet statische droge stofdoek afnemen. U kunt dat ook met een stofzuiger met de kleine borstelkop doen. Doe dat wel voorzichtig om de jaloezie niet onnodig te beschadigen. Wanneer de jaloezie echt vies is, kunt u een licht vochtige doek gebruiken . Liefst geen (chemische) schoonmaakmiddelen gebruiken. Voor jaloezieën met ladderbanden bestaat eventueel de mogelijkheid om de ladderbanden te laten vervangen wanneer hier onverhoopt een vlek op is gekomen die niet meer te verwijderen valt.

Dat is zeker mogelijk. Van de meeste producten hebben wij onderdelen in de fabriek en anders kan het worden nabesteld.
Let op: Dit geldt enkel voor de producten die via Suntex worden besteld/geleverd.

Een rolgordijn kunt u regelmatig afstoffen met een borstel of duster. U kunt ook een stofzuiger met een zachte borstelkop gebruiken om mee af te stoffen. Een vies rolgordijn kunt u schoonmaken met een sopje van lauw water en een zachte doek of spons om eventuele vlekken te behandelen. Vervolgens kunt u het afspoelen met lauw water en met een schone doek drogen.
Plisségordijnen kunt u het makkelijkst onderhouden door regelmatig met een plumeau af te stoffen. Wanneer ze echt vies zijn kunt u de meeste plisségordijnen in bad reinigen: Vul het bad met lauw water en wat soda of groene zeep. Laat het gordijn ca. 2 uur weken in dit sopje. Daarna goed afspoelen om zeepresten te verwijderen. Hang het gordijn te drogen en let er daarbij op dat de vouwen intact blijven. Belangrijk: lees, voordat u begint met schoonmaken, altijd eerst de aanwijzingen van de fabrikant. Afhankelijk van de specifieke stof van de plisségordijnen, zal de fabrikant bepaalde schoonmaakmiddelen af-of juist aanraden.
Een vouwgordijn kunt u regelmatig afstoffen met een borstel of duster. U kunt ook een stofzuiger met een zachte borstelkop gebruiken om mee af te stoffen. Wilt u de vouwgordijnen wassen, check dan eerst het wasvoorschrift. Want niet alle stoffen zijn wasbaar. Wanneer ze wasbaar zijn kunt u ze eenvoudig losmaken van de rail. (De stof zit met een klittenband vast aan de rail. ) Vervolgens haalt u de koorden aan de onderkant los en verwijdert u de baleinen. Een tip is om van te voren een foto te maken van hoe het vouwgordijn in elkaar zit. Dat scheelt achteraf een hoop gepuzzel. Vouwgordijnen kunt u het beste per stuk wassen om kreuken te voorkomen. Wanneer ze gewassen zijn kunt u de baleinen terug plaatsen en de koorden weer vastmaken. Nu kunt u ze weer ophangen. Ze mogen nog nat zijn. Belangrijk: Hang ze in natte toestand niet in de volle zon (eventueel pas in de avond) en trek ze pas op als ze helemaal droog zijn.

Welkom op onze vernieuwde website!

Onze nieuwe website is online en dat willen we graag met jouw vieren! Je ontvangt daarom 10% korting op ons online assortiment bij bestellingen vanaf € 200!

Nu 10% korting i.v.m. onze vernieuwde website!
1
Gratis kleurstalen